Wegańskie, czekoladowe rogaliki baaardzo chrupiące z zewnątrz i mięciutkie wewnątrz. Czy to możliwe?
Jasne, że tak! Wyszły przepyszne i jest to oficjalnie jeden z najlepszych przepisów z fasoli, który zrobiłam! Słodziutkie, mocno kakaowe rogaliki, których smak przełamują kwaśne owoce wypełniające ich wnętrze… Jeżeli to czytasz – musisz ich spróbować!
Dziękuję ślicznie, bardzo mi miło :)!
Przepraszam, że odpisuje tak późno, ale wcześniej komentarz mi się nie wyświetlił.
Myślę, że może Pani spróbować zamienić odżywkę białkową na mąkę i więcej kakao w proporcjach 1:1 (mieszanka -tyle samo kakao co mąki – tyle gramów w sumie ile odżywki), a dodatkowo dodać więcej erytrolu/cukru/ksylitolu, aczkolwiek nie robiłam w ten sposób i trudno mi stwierdzić, czy wyjdą podobnie (niestety na pewno nie tak samo, bo wegańskie odżywki bardzo dobrze zagęszczają i dodają charakterystycznego dla nich smaku. Mam nadzieję, że się uda i będą mimo wszystko przepyszne!
2 komentarze
Ala
Wspaniale wyglądają , mam pytanie wyjdą bez tej odżywki bo nie mam i nie kupuje? Coś innego dodać?
admin
Dziękuję ślicznie, bardzo mi miło :)!
Przepraszam, że odpisuje tak późno, ale wcześniej komentarz mi się nie wyświetlił.
Myślę, że może Pani spróbować zamienić odżywkę białkową na mąkę i więcej kakao w proporcjach 1:1 (mieszanka -tyle samo kakao co mąki – tyle gramów w sumie ile odżywki), a dodatkowo dodać więcej erytrolu/cukru/ksylitolu, aczkolwiek nie robiłam w ten sposób i trudno mi stwierdzić, czy wyjdą podobnie (niestety na pewno nie tak samo, bo wegańskie odżywki bardzo dobrze zagęszczają i dodają charakterystycznego dla nich smaku. Mam nadzieję, że się uda i będą mimo wszystko przepyszne!