Ryba zapiekana w sosie serowym z warzywami
22 kwietnia, 2022
Prosty pomysł na rybę, który można dowolnie modyfikować, dodając ulubione warzywa! Kremowy, serowy sos, delikatne kawałki mięsa i miękkie jarzyny…
Kolejnym plusem jest to, że robi się praktycznie sama! Koniecznie przetestujcie!
Czas przygotowania: ok. 50 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- chuda ryba mrożona(mintaj/dorsz/morszczuk) 150g
- brokuł świeży/ mrożony 200g
- pomidorki koktajlowe 150g
- mleko 2% 100g
- camembert lekki 85g
- cebula czerwona 20g
- sok z cytryny
- przyprawy: zioła włoskie, sól, pieprz, czosnek granulowany.
Sposób przygotowania:
- W garnku zagotowuj mleko, zioła i ser, aż się roztopi.
- W naczyniu żaroodpornym, na dnie, ułóż rybę, lekko skrop sokiem z cytryny, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami.
- Na wierzch wyłóż warzywa, pokrojoną cebulę i polej sosem serowym.
- Piecz w nagrzanym piekarniku w trybie góra-dół przez ok. 35/40 minut w 200 stopniach Celsjusza.
Wartości odżywcze:
E: 446Kcal, B: 54,5g W: 24g T: 16g
Świetny sposób na lekki, piątkowy obiad, który jest tylko inspiracją, a za sprawą Twoich ulubionych dodatków, może stać się wspaniałym daniem, często goszczącym na stole! Wykorzystaj ją…
Smacznego jedzonkowania!
Poprzedni