Słone

Ryba zapiekana w sosie serowym z warzywami

Prosty pomysł na rybę, który można dowolnie modyfikować, dodając ulubione warzywa! Kremowy, serowy sos, delikatne kawałki mięsa i miękkie jarzyny…

Kolejnym plusem jest to, że robi się praktycznie sama! Koniecznie przetestujcie!

Czas przygotowania: ok. 50 minut

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

  • chuda ryba mrożona(mintaj/dorsz/morszczuk) 150g
  • brokuł świeży/ mrożony 200g
  • pomidorki koktajlowe 150g
  • mleko 2% 100g
  • camembert lekki 85g
  • cebula czerwona 20g
  • sok z cytryny
  • przyprawy: zioła włoskie, sól, pieprz, czosnek granulowany.

Sposób przygotowania:

  1. W garnku zagotowuj mleko, zioła i ser, aż się roztopi.
  2. W naczyniu żaroodpornym, na dnie, ułóż rybę, lekko skrop sokiem z cytryny, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami.
  3. Na wierzch wyłóż warzywa, pokrojoną cebulę i polej sosem serowym.
  4. Piecz w nagrzanym piekarniku w trybie góra-dół przez ok. 35/40 minut w 200 stopniach Celsjusza.

Wartości odżywcze:

E: 446Kcal, B: 54,5g W: 24g T: 16g

Świetny sposób na lekki, piątkowy obiad, który jest tylko inspiracją, a za sprawą Twoich ulubionych dodatków, może stać się wspaniałym daniem, często goszczącym na stole! Wykorzystaj ją…

Smacznego jedzonkowania!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *