Mięciutkie, pełnoziarniste rogaliki o orzechowym posmaku z kostką gorzkiej, roztopionej czekolady…
Proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym z dosłownie kilku łatwo dostępnych składników! Możesz je przygotować, gdy odwiedzą Cię niespodziewani goście.
Twaróg rozgnieć widelcem lub zblenduj z masłem orzechowym, erytrolem i szczyptą soli.
W misce wymieszaj suche składniki.
Do miski z mąką dodaj twaróg, zagnieć ciasto i podziel na dwie części.
Każdą rozwałkuj na kształt koła (możesz delikatnie podsypać mąką), podziel je na pół, następnie ćwiartki, a ćwiertki z na 3 trójkąty.
Na podstawie trójkątów z ciasta ułóż pół kostki czekolady i zwiń w rogala.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej rogaliki.
Piecz około 20 minut.
Wartości odżywcze (całość):
E: 1930Kcal, B: 113g W: 175g T: 83g
1 z 24 rogalików:
E: 81Kcal, B: 4,5g W: 7,5g T: 3,5g
Takie rogaliki będą świetnym dodatkiem do kawy, ponadto skutecznie zaspokoją ochotę na coś słodkiego i naprawdę nasycą. Przygotuj je w swoim domu i spróbuj jakie są pyszne ;).