Słodkie,  Wegańskie

Wegańskie brownie bez pieczenia

Ochota na coś czekoladowego nie wymaga skomplikowanych rozwiązań… Zawsze można przecież sięgnąć po kostkę czekolady ;)!

Gdy jednak mamy ochotę na to, aby ta kostka była nieco większa zawsze możecie przygotować proste, błyskawiczne, a w dodatku WEGAŃSKIE BROWNIE!

Czas przygotowania: ok. 20 minut + czas na schłodzenie (minimum 30 minut)

Stopień trudności: bardzo łatwe

Składniki:

  • ugotowana dynia 300 g
  • banan 100 g (1 średni)
  • kakao gorzkie 50 g
  • masło orzechowe (obojętnie z jakich orzechów) 70 g
  • wegańska odżywka białkowa (smak orzechowy/waniliowy/karmelowy) 40 g (jeżeli nie korzystacie, dodajcie 30 g mąki kokosowej, 10 g kakao więcej i dodatkowo coś do posłodzenia)
  • erytrol 20 g
  • migdały 20 g
  • szczypta soli

Dodatkowo:

• mrożone wiśnie 150 g

Sposób przygotowania:

  1. Zblenduj dynię, banana, erytrol i masło orzechowe na gładką masę.
  2. Dodaj kakao i ponownie blenduj, ale na zmniejszonych obrotach (unikniesz całego blatu w kakao!).
  3. Następnie wsyp odżywkę białkową i wymieszaj.
  4. Całość przełóż do foremki lub pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i odstaw w chłodne miejsce na minimum 30 minut.
  5. Migdały posiekaj i podpraż na patelni z odrobiną soli.
  6. Na schłodzone ciasto wysyp migdały. Podawaj z wiśniami lub innymi owocami dla przełamania smaku.

Wartości odżywcze (całość, z odżywką białkową):

E: 1100Kcal, B: 70 g W: 84,5 g T: 56 g

Jestem przekonana, że taka kosteczka czekoladowej przyjemności osłodzi Wasz dzień!

Smacznego jedzonkowania!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *